Spets&slut för Breaking Bad

Femåringsfuxen Breaking Bad, tränad av Jennifer Lundström, tog karriärens första seger vid måndagens lunchtävlingar hemma på Skellefteåtravet.

Från springspår kördes Breaking Bad direkt till ledningen och därifrån hade han full kontroll. Via 1.16,9 sista 400 gick han undan till en ohotad seger på 1.19,0/2140 meter och tog hem förstapriset på 22 000 kronor.

Breaking Bad har gjort bra prestationer flera gånger tidigare, men inte haft marginalerna på sin sida. På tolv starter hade han fem platsplaceringar bland de tre främsta, men det har som sagt saknats en seger.

Nu kom äntligen den första segern i karriärens 13:e start sedan kusken Sandra Eriksson direkt hittat till ledningen från springspår. När det sedan blev ett pärlband bakom valde Sandra självmant att skruva upp tempot något på den sista bortre långsidan och utan att behöva plocka fram hela sitt register vann Breaking Bad med 1,5 längder före Umåkerhästen Don Defender, som liftade med i rygg.

Det var ytterst nära att det blivit en hemmaseger redan i det inledande loppet där Bläs Laban, för dagen med Leif Eriksson i sulkyn, länge såg ut att gå mot seger.

Bläs Laban forcerades till ledningen efter 650 meter och när storfavoriten Backegubben galopperade dubbelt såg det verkligen upplagt ut för Bläs Laban, som hade en klar ledning in på upploppet efter att ha ryckt loss i slutsvängen.

Bläs Laban slog nu av på takten i sin ensamhet där framme och längst ut kom Backegubben med en vrålsnabb avslutning efter sin andra galopp cirka 500 kvar.

Det blev knallhårt i mål och målfotot visade att Solängethästen Backegubben vann loppet med en nos.

Ny seger för Solänget blev det genom Kias Mando som tillsammans med Heidi Hiltunen som tog andra raka januarisegern på Skellefteåtravet. Från tillägg hittade Hiltunen en perfekt position i andra par utvändigt och sedan avgjorde Kias Mando med en vass slutkurva i tredjespår.

Umåkerhästen Gold Case avslutade V4-omgången med en övertygande seger i ett sprinterlopp. John Östman hittade ut från innerspår efter start och från tredje ytter blev det en rejäl attack 700 kvar. Till slut vann Gold Case smått överlägset med fyra längder.