Lill Alfred bara vinner

Segertåget fortsätter att rulla för Lill Alfred och Amalia Larsson. Vid tisdagskvällens tävlingar på Umåker tog ekipaget en ny seger efter ledning hela vägen.

Förstapriset i loppet var 25 000 kronor och Lill Alfred har nu fem segrar och en andraplats på de sex senaste starterna.

Lill Alfred var förkrossande överlägsen när han vann med sju längder på Umåker den 6 januari.

Den här gången blev segermarginalen bara en halv längd före Attack och Jessica Lindgren, som gick utvändigt hela vägen.

– Lill Alfred lär sig för varje lopp och svarade nu bra häst över upploppet. Jag satt och frös om händerna och höll mest i mig den här gången. Om hästen fått lite bättre hjälp av mig så kan han bättre än vad han fick visa idag, sade Amalia Larsson i segerintervjun.

Både Lill Alfred och Attack landade på kilometertiden 1.32,2/2140 meter.

Skelleftehästarna Great Victory och Lexington Tooma var tvåa och trea i Mästarkusken – ett lopp för de segerrikaste kuskarna på Umåker under 2018.

Ove A Lindqvist hittade från bakspår en bra position i andra ytter med Christian Månssons Great Victory. Umåkerhästen Gonrads Gregor visade sig vara för stark och avgjorde från dödens, men där bakom fullföljde Great Victory positivt som tvåa på 1.15,7a/1640 meter och tjänade 25 000 kronor.

Lexington Tooma laddades hårt från start och kördes direkt till ledningen av Krister Söderholm. Carl-Evert Johanssona fyraåring tvingades öppna på 1.14,8 första 500 och 1.15,7 första varvet, vilket blev lite för tufft för att oka stå emot till slut. Lexington Tooma höll ändå klart godkänt som trea och tjänade 12 500 kronor.

Kjell-Ove Erikssons fyraåring Pippi Makeba spurtade in till en tredjeplats på 1.19,2/2160 meter bakom den överlägsna vinnaren Lupin Håleryd. Från tillägg hamnade Pippi Makeba i tredje ytter ut på slutrundan, men stoet fick en dålig rygg och Jens Eriksson tvingades ut i tredjespår redan 700 kvar.

Jens Eriksson tog en kuskseger bakom lånestyrningen Celsius Evo, tränad av Aleksi Kytölä, i ett V64-lopp med 50 000 kronor i förstapris.

– Hästen är ny här uppe och det var en riktig skjutare när jag testade honom i en provstart. Nu valde jag att chansa invändigt när vi hamnade i dödens efter start och sedan löste det sig perfekt på upploppet. Jag förstod att han skulle avsluta vasst när luckan kom, sade Jens i segerintervjun.