Järvsögrej övertygade

Järvsögrej, tränad av Tage Hollström, började 2019 på bästa sätt då han tog en övertygande seger vid fredagens lunchomgång i Boden.

Krister Söderholm forcerade Järvsögrej till ledningen efter 600 meter och drog sedan i tufft tempo. En taktik som drog musten ur konkurrenterna – till slut vann Järvsögrej smått överlägset med sex längder på 1.29,6/2140 meter i ett fyrahästarsfält.

Förstapriset i loppet var 25 000 kronor och det här var tredje segern i karriären för Järvsögrej. Tvåa slutade Forspärla, tränad av Jan Gustavsson, som avancerade upp som tvåa varvet från mål och in i slutsvängen var uppe i rygg på Järvsögrej.

Forspärla, som inledde från 20 meters på tillägg, orkade dock inte utmana om segern på upploppet utan fick nöja sig med andraplatsen på 1.29,4/2160 meter. Trea på avstånd slutade Marre R.F, som stoppades av en galopp på sista långsidan.

I ett stolopp gjorde Christian Månssons Celeste Brodda en positiv avslutning som tvåa en hals bakom vinnaren Elsaonvacation. Kusken John Östman fick tredje invändigt med Celeste Brodda och hittade sedan ut i andra ytter på sista långsidan innan ekipaget satte in slutstöten i tredjespår 500 kvar.

I ett annat lopp höll Leif Erikssons fyraåring Nomo till en tredjeplats från ledningen i sin andra start i livet.