Första årssegern för Jens

Jens Eriksson (bilden) tog årets första seger som kusk när han hann vann med Petri Salmelas B.W.L Ruthless vid lördagskvällens tävlingar i Boden. B.W.L Ruthless låg sist utvändigt, men spurtade ner hela fältet till slut och tog hem segerchecken på 25 000 kronor tillsammans med Jens Eriksson.

Skellefteåtravets hästar nådde två tredjeplatser som bäst denna kylslagna tävlingsdag. Detta genom Brassebrun och Rally Esset.

Roger L Berglunds Brassebrun stoppades av en galopp ut på sista bortre långsidan då han låg sexa och tappade några längder i det läget, men han avslutade sedan bra och hämtade upp till en tredjeplats via 1.31,8 sista 400. Brassebrun landade på 1.34,5/1660 meter och tjänade 8 000 kronor.

Stefan Lundmarks Rally Esset gjorde årsdebut i P21-loppet efter att ha varit borta från tävlingsbanan sedan augusti. Rally Esset hamnade bra till i andra ytter, men då ledarhästen fick bestämma i låg fart valde Ove A Lindqvist att forcera fram utvändigt ledaren dryga varvet från mål. En lite seg Rally Esset visade nu att han behövde loppet i kroppet, då han fick ge sig i spurten mot två konkurrenter som fick ryggresor fram till upploppet. Rally Esset landade på 1.17,7/2180 meter.