1.10,8 sista varvet av Zorro

Skelleftehästen Zorro Swing (bilden) gjorde ett nytt topplopp vid lördagens V75-omgång på Bergsåker.

I bronsdivisionen hamnade Zorro Swing i sjätte par utvändigt från bakspår. Från den positionen avslutade han med 1.10,8 sista varvet, vilket räckte till en tredjeplats.

Med Lexington Hall i ledningen och favoriten Perfect Dynamite i dödens blev det ett taktiklopp där man bara körde 1.16,9 första varvet. Zorro Swing fick då svårt att komma in i matchen då han satt sist utvändigt och tvingades ut i tredjespår då farten skärptes på slutrundan.

Zorro Swing fullföljde nu starkt på 1.14,5a/2140 meter och tjänade 31 000 kronor. Solvallahästen Exclamation Mark vann på 1.14,2 tillsammans med Örjan Kihlström.

Anki Frisks Jazza Håleryd slutade sexa i ett stolopp på V75 och tjänade 7 000 kronor efter att ha travat 1.15,5/2160 meter. Jazza Håleryd avslutade helt okej från femte ytter, men tappade aktionen lite sista 100 och det kostade troligtvis ett par placeringar då Ove A Lindqvist inte kunde köra för fullt till slut.

I samma lopp blev Let It Happen W.W veterinärstruken kort före start med anledning av att hästen snubblade i defileringen och var nere på framknäna. Tråkigt för kretsen kring Let It Happen W.W, i synnerhet då hästen såg väldigt formstark ut för dagen.

I gulddivisionen med bara sju hästar till start fick Gabriella Laestanders Augustus F nöja sig med sjundepriset. Från fjärde invändigt liftade Augustus F med så gott han kunde. Han landade på 1.14,5a/2140 meter och tjänade 6 000 kronor.