Zorro hade uppvisning

Vid årets sista travdag på Umåker kom årets andra V75-seger för Skellefteåtravet.

Och det var samma ekipage som inledde året med en V75-seger på Bergsåker. Zorro Swing (bilden) och Jens Eriksson hade en härlig uppvisning när han vann den sista V75-avdelningen på 1.13,9a/1640 meter från spets.

Jens Eriksson gasade till täten redan in i första sväng.

– Han är såhär startsnabb när han håller sig lugn. Hästen akilleshäl är att han bli hetsig från start och nypa i galopp, men idag var han coollugn hela dagen, sade Jens Eriksson i segerintervjun.

Ett par hästar blev hängande i spåren efter startrusningen. En av dem var Umåkerhästen Salong som efter ett drygt halvvarv sändes fram utvändigt ledaren av Sandra Eriksson.

Salong drev sedan upp tempot där framme och första varvet klockades till 1.13,0.

– Det var Sandra som bestämde farten. Jag försvarade mig bara, säger Jens.

På sista bortre långsidan hade Salong ett övertag, men i slutsvängen tog Zorro Swing tillbaka initiativet och när det skulle avgöras på upploppet så fanns det bara en häst på plan.

Sista 100 gick Zorro Swing undan med tre längder och tog hem segerchecken på 100 000 kronor.

– Nu kommer vi att fortsätta att starta i V75 i vinter, säger Jens.

Inom V75 blev det också en andraplats för Skellefteåtravet, då Per Gustafssons Guldtopp höll starkt som tvåa trots en resa utvändigt ledaren. Andraplatsen var värd 50 000 kronor.

Det blev också två fjärdeplatser genom Jazza Hålöeryd och Forspärla, som båda gjorde klart hyggliga dagsverken. Dessa två tjänade 13 500 kronor.

Utanför V75 vann Bläs Laban, tränad av Kjell Lundmark, ett kallblodslopp med 50 000 kronor i förstapris. Bläs Laban hamnade i dödens från springspår på tillägg, men var ändå starkast när det skulle avgöras till slut.

Tvåa i samma lopp var Järvsötekno, tränad av Morgan Lindberg, som sänkte sitt rekord till 1.31,1 utan att det räckte hela vägen till seger.