Ny seger för Lill Alfred

Fyraårige Lill Alfred tog sin tredje seger för säsongen tillsammans med sin tränare Amalia Larsson (bilden) när Boden hade kvällstävlingar på lördagen.

Lill Alfred vann från ledningen med betryggande två längder och segertiden skrevs till 1.33,1/2140 meter.

De senaste månaderna har Lill Alfred och Amalia vunnit två breddlopp tillsammans, men nu var det ett förstapris på 25 000 kronor som man tog hem.

Lill Alfred kördes omgående till ledningen och i ett väldigt utspritt fält hade han full kontroll på tillställningen. Brassebrun med Roger L Berglund liftade med i rygg och tog andrapriset utan att kunna hota på allvar om segern. Troll Odin med Per Gustafsson blev favoritspelade och tog tredjeplatsen efter att ha tappat mycket mark på en galopp kort efter start.

Inom V65-omgången blev det två tredjeplatser för Skellefteåtravet.

Monbrini, tränad av Johnny Boström, fullföljde helt okej efter en resa i tredje invändigt. Kusken Roger L Berglund lyfte ut i andraspår på sista bortre långsidan och Monbrini landade på 1.18,3a/2140 meter.

Bamse Å, tränad av Jan Lindqvist, sändes till ledningen av Mikael Lindqvist och valde sedan att försvara tätpositionen. Bamse Å kom till första varvet på 1.18,3, men även fast han var slagen av vinnaren Wild Nock i sista sväng så kämpade Skelleftehästen bra in i mål. Bamse Å landade på 1.17,4a/2140 meter och var knappt slagen om andrapriset.