Hanna dubbel champion

Bodentränaren Hanna Olofsson dominerade lördagskvällens årsfinal på Skellefteåtravet med en trippelseger.

I och med det säkrade hon också segern i både kusk- och tränarligan.

Som kusk är det första gången Hanna Olofsson blir champion på Skellefteåtravet. Hennes tolv segrar under 2018 gav till slut en klar förstaplats före tvåan Ove A Lindqvist, som stannade på sju segrar.

Hanna inledde kvällen med att vinna med treåringarna Farm Elly och Atlas Eagra efter ganska identiska upplägg. Hanna tog det lugnt i startrusningen, men körde till rätt så resolut efter en bit och kunde därmed överta ledningen.

Bakom femåringen Whispering Pines hamnade Hanna i tredje invändigt från innerspår och sedan löste det sig helt perfekt med högt tempo i täten och luckor mitt i fältet på sista bortre långsidan. När Hanna satte in sin slutattack bakom Whispering Pines var det ingen som mäktade med att stå emot, utan Bodenhästen vann med hela nio längder och blev dagssnabbast av alla på 1.16,7a/2140 meter när han tog sitt livs första seger i 16:e starten.

I ett kallblodslopp blev det en häftig upploppsduell mellan hemmahästen Solis och favoriten Guli Vinn. Det var stenhårt sista biten in mot mål och lite snöpligt slutade det hela med målgalopp för Solis, som nu diskades som tvåa i mål. Segern därmed till Guli Vinn och Mats Gällerstedt. Där bakom tog hemmahästen Bläs Laban en tredjeplats efter att ha liftat med i rygg på favoriten hela vägen.

Vidar Capese och Stefan Johansson spurtade hem den tredje V65-avdelningen efter en sylvass avslutning över målrakan där han hann upp och förbi hemmahästen Due Passi den allra sista biten.

Den kalla hästägarkannan gick till Dannero, då Norrlands Scott och Lars-Åke Ericsson vann komfortabelt efter att ha forcerats till ledningen i utgången av första sväng. Där bakom smög hemmahästen Storvinna med till en tredjeplats efter en resa i fjärde invändigt.

Den varma hästägarkannan vanns av favoriten Magic Allybis med Krister Söderholm i sulkyn. Sedan avslutades V65-omgången av Vincent Caprese, snyggt framlotsad av Malin Viklund.