Första segern för Attack

I 26.e starten kom äntligen första segern för Jessica Lindgens fyraåring Attack. I snöfallet i Boden vann Attack på 1.32,2/2140 meter och tog hem förstapriset på 25 000 kronor.

Detta trots en tappstart och trots att han gick göra det mesta av grovjobbet själv.

Från springspår i ett sexhästarsfält fick Attack en dålig start och hamnade klart sist i det lilla fältet.

Jessica Lindgren (bilden) valde sedan att köra offensivt då hon fick kontakt och avancerade successivt i andraspår.

När Ove A Lindqvist lyfte ut favoriten Järvsötekno i dödens 1350 kvar fick Attack andra ytter en bit, men drygt 900 kvar valde Jessica Lindgen att lyfta ut sin häst till anfall.

Järvsötekno tog över täten ut på sista långsidan och fick sedan Attack på utsidan. Över upploppet var Attack den starkaste av de två Skelleftehästarna och segermarginalen blev 2,5 längder efter en avslutning på 1.31,7 sista 500.

Inom Grand Slam 75-spelet blev det tre andraplatser för Skellefteåtravet.

Ove A Lindqvist sände Jazza Håleryd till ledningen från tillägg i första sväng, men valde sedan att släppa till Tyra I.H efter 500 meter. Det blev sedan ordningsföljden i mål där Tyra I.H höll undan till en säker seger från ledningen med 1,5 längder före Jazza Håletyd, som avslutade bra sedan Ove A Lindqvist lyft ut till attack i tredjespår 250 kvar. Andraplatsen för Anki Frisks träningshäst var värd 17 500 kronor.

Per Gustafssons Guldtopp fick en resa i tredje par utvändigt och kom sedan fram utvändigt om Bodenhästen Romleskaft i sista sväng. Det blev sedan en tuff upploppsduell mellan dessa två där det länge stod och vägde, men sista biten avgjorde Romleskaft med en halv längd. Guldtopp travade 1.30,4/2160 meter som tvåa och tjänade 17 500 kronor.

Carl-Evert Johanssons Lexington Tooma hamnade bra till i tredje ytter från tillägg, men Ove A Lindqvist valde ändå att köra fram utvändigt om ledande Conrads Gregor efter 600 meter. I en snabb avslutning fick Lexington Tooma aldrig grepp på ledaren, som avslutade med 1.13,5 sista 500. Lexington Tooma fullföljde ändå godkänt som tvåa på 1.19,4/2140 meter och tjänade 25 000 kronor.