Zorro visade bra inställning

Zorro Swing tog sin fjärde seger för säsongen när han vann ett V64-lopp värt 30 000 kronor på Umåker på fredagskvällen. Efter tidig ledning i ett långlopp höll Zorro Swing undan till en säker seger med en längd på 1.16,1/2640 meter.

För Jens Eriksson (bilden) var det årets nionde tränarseger och han passerade nu 800 000 kronor i inkörda pengar till det egna stallet.

Zorro Swing kom iväg bra från ett snävt fjärdespår och mycket av loppet avgjordes när Jens Eriksson kunde trycka sig till ledningen i första sväng.

Jens kunde sedan bestämma farten till 1.18,5 första 1500 meterna innan tempot började skruvas upp. Zorro Swing avslutade med 1.12,9 sista varvet och 1.11,9 sista 500, och visade bra inställning när konkurrenterna började söka sig närmare på upploppet.

Jan Gustavssons Forspärla gjorde ett topplopp som tvåa i finalen i Norrlands Elitserie och tjänade 50 000 kronor. Forspärla drog i ledningen hela vägen och gav faktiskt jättefavoriten Mofaksan en bra match till slut. Forspäla landade på 1.27,1/2140 meter efter att själv dragit upp farten på sista långsidan och det var först sista 40-50 meterna som Mofaksan lyckades jobba sig förbi. I samma lopp var Jerker Bjurmans Katla Kiro sexa på 1.26,5/2180 meter.

Carl-Evert Johanssons treåring Lexington Tooma sänkte sitt rekord 1.15,8/2160 meter och blev trea efter en tät slutstrid där tre hästar gjorde upp till slut. Lexington Tooma satt i femte ytter från sitt tillägg och fick sedan bra draghjälp i tredjespår under slutrundan. Tredjeplatsen var värd 17 500 kronor.

Kjell-Ove Erikssons treåingssto Pippi Makeba gjorde sitt bästa lopp hittills i karriären när hon spurtade till sig en andraplats värd 15 000 kronor. Efter en resa i tredje par invändigt landade Pippi Makeba på nya rekordet 1.18,0/2160 meter.

I övrigt fick Skelleftehästarna med sig ytterligare tre tredjeplatser. Detta genom Järvsötekno (tränad av Morgan Lindberg), Datastrom Am (Thelma Ragnarsson) och Risåelden (Christian Månsson).