Zorro överlägsen i P21-lopp

Zorro Swing (bilden) tog årets tredje seger när han vann ett P21-lopp som storfavorit på Bergsåker på fredagskvällen. Från andra ytter spurtade Zorro Swing till en överlägsen seger på 1.16,2/2160 meter på en bana som bedömdes som något tung.

– Han hade gott om krafter kvar och jag hoppas att formen är i antågande nu, sade Jens Eriksson i segerintervjun.

Zorro Swing inledde travåret 2018 med att vinna ett V75-lopp på just Bergsåker. Den här kvällen var motståndet inte av samma dignitet.

– Han hade inte rätta formen i slutet av sommaren och då tappade vi startpoäng. Vi startade här för att få ihop poäng till vanliga lopp, säger Jens Eriksson.

Förstapriset var 10 000 kronor och Zorro Swing har ju tjänat 222 200 kronor under säsongen.

Jens Eriksson åkte också ner med stora förhoppningar på Facebook Am i ett treåringslopp, men fick där nöja sig med ett fjärdepris värt 15 000 kronor. Facebook Am travade 1.18,1/2160 meter och var inte långt från andraplatsen.

– Jag ville inte ha dödens med henne och valde därför att backa mig sist. Sedan blev det lågt tempo i täten och en snabb avslutning och då gick det inte att ta något till slut, säger Jens.

Jerker Bjurmans Katla Kiro slutade trea i ett stolopp och tjänade 9 500 kronor. Katla Kiro travade 1.25,9/2160 meter efter att ha avslutat med 1.24,6 sista 500 men hon hade ingen chans att haka på storfavoriten Mofaksan som svepte förbi hela tätgruppen i ingången till sista sväng.