Fem Skelleftesegrar i Boden

Skellefteåtravets ekipage dominerade torsdagskvällens tävlingsdag i Boden med fem segrar. Kvintetten som vann var Lill Alfred/Amalia Larsson, Monbrini/Roger L Berglund, Wikipedia/Christian Månsson, Robin Hood Bi/Mikael Lindqvist (bilden) och Blixten E.S/Martin M Nilsson.

Dessutom tog Per Gustafsson en kuskseger bakom Bodenhästen Ikon Zon.

Breddloppskvällen i Boden inleddes med att Amalia Larsson tog andra raka segern bakom sin träningshäst Lill Alfred. Från tillägg fick Lill Alfred ett avvaktande lopp och en bra bit ut på slutrundan satt Amalia fast i andraspår då flera konkurrenter styrde på tidigt i tredjespår. Nu löste det sig bra för Lill Alfred in i slutsvängen och när han fick fritt fram var han förkrossande överlägsen till slut.

Efter en avslutning på 1.33,4 sista 400 landade Lill Allfred på 1.33,6/2160 meter. Tvåa var Nesvik Oda och Christian Månsson från ledningen, slagna med sju längder av vinnarekipaget.

Amatören Johnny Boström tog sin första tränarseger sedan 2014, då fyraåringen Monbrini vann sitt livs första lopp i nionde starten. Roger L Berglund satt i sulkyn och gav Monbrini ett perfekt lopp i rygg på ledaren och sedan kom man ut i slagläge runt sista sväng. Monbrini vann på nya rekordet 1.17,4a/1640 meter före Misco Palema/Mikael Lindqvist, som höll bra efter ett slutvarv i dödens.

Wikipedia och Christian Månsson ryckte åt sig ledningen på startvolten och fick sedan bestämma där framme i ett V5-lopp. Över upploppet blev Wikipedia hårt utmanad av Glace Au Four, men via ett slutvarv på 1.17,2 höll Skelleftehästen undan med en nos till årets andra seger.

Robin Hood Bi tog ledningen i ett spinterlopp tillsammans med Mikael Lindqvist och drog sedan i bra tempo där framme. Och även fast det tog emot en del slut lyckades Robin Hood Bi hålla undan med en säker längd före storfavoriten Raz Mackenzie. Segertiden för Robin Hood Bi skrevs till 1.16,4/1640 meter och åttaåringen tränas av Josefin Eriksson.

Martin M Nilssons Blixten E.S har svarat för ett flertal fina insatser under säsongen och tog nu en välförtjänt seger. Från tillägg hamnade Blixten E.S bra till i andra ytter, men det såg ändå ut att bli långt fram då Per Gustafsson smet ut från rygg ledaren bakom Storstjärna på sista bortre långsidan och skaffade sig ett klart övertag i sista sväng. Blixten E.S var nu den som höll farten klart bäst till slut och han vann till slut klart med tre längder på 1.29,4/2160 meter. Det var andra segern för säsongen för Blixten E.S och båda gångerna har Martin M Nilsson kört honom själv.