Dubbelseger för Laestander

Stall Gabriella Laestander gjorde resan till norska Harstad på lördagen för att starta fyraåringarna Kingofthehill F och Pinewood Man.

Båda hästarna spelades till favorit i respektive lopp och båda infriade förväntningarna. Med lördagens dubbelseger är nu Gabriella Laestander uppe i tolv tränarsegrar under 2018.

Kingofthehill F gjorde sin första start i monté och det blev en lyckad debut i den disciplinen. Tillsammans med Erica Guldhag stod man ensamma på start och Guldhag utnyttjade såklart det fina utgångsläget och red i ledningen hela vägen.

Efter 19,9 första varvet blev det ett snabbare slutvarv och då var det ingen som kunde hinna ifatt Kingofthehill F, som vann med en säker längd på 1.17,4/2140 meter. Förstapriset var 14 000 norska kronor.

Pinewood Man stod placerad med spår åtta bakom startvingen, men lyckades ändå komma till ledningen i utgången av första sväng. Efter 1.12,8 första 500 dämpades farten till 1.16,6 första varvet. Till slut var det ingen som orkade hänga med Pinewood Man som tillsammans med Hans Christian Holm vann med tre längder på 1.16,8a/2040 meter. Förstapriset var 18 000 norska kronor.