Rotets Lucifer ledde runt om

Roger L Berglund och Fredrik Stenmark tog årets första kuskseger vid måndagskvällens breddtrav i Boden.

Roger spårade hela vägen med Rotets Lucifer som tränas av Gunilla Bengtsson (bilden). Fredrik körde ett helt perfekt lopp med Igor Mant som satte nosen först i en stenhård slutstrid och tog karriärens första seger i 15:e starten.

Rotets Lucifer kom från en tredjeplats i breddlopp i Skellefteå för två veckor sedan och nu när han hade andraspår bakom bilen i ett sprinterlopp valde Roger L Berglund att ladda för ledningen.

Efter ett inledningsvarv på 1.28,6 verkade Rotets Lucifer slagen när han fick Lillfax utvändigt om sig i sista sväng, men över upploppet var det Skelleftehästen som höll farten bäst och han kontrade till seger på 1.28,4a/1640 meter.

– Alltid trevligt att vinna lopp. Jag kände mig slagen i sista sväng, men han kämpade tappert hela vägen. Rotets Lucifer trivs bäst under vinterhalvåret och nu börjar det bli hans årstid, sade Roger L Berglund i segerintervjun.

Med två lopp i kroppen efter ett par års tävlingsuppehåll var nioårige Igor Mant segermogen. Fredrik Stenmark pressade sig till ledningen i utgången av första sväng, men valde sedan att släppa efter 600 meter. Från rygg ledaren smet han sedan ut i perfekt slagläge mitt i sista sväng och till slut avgjorde Igor Mant med en nos på 1.19,4a/2140 meter. Sedan några månader tillbaka är det Erica Guldhag som tagit över tränaransvaret för hästen.

Peter Wikström tog årets femte kuskseger när han spårade hela vägen tillsammans med Bodenhästen K.Y Poseidon.