Ny seger för Lexington

Carl-Evert Johanssons treåring Lexington Tooma (bilden) tog karriärens tredje seger när han spurtade hem ett 50 000-kronorslopp vid måndagens lunchävlingar i Boden.

Seger blev det också för Anki Frisks Jazza Håleryd som klev förbi hela fältet efter en stark slutrunda.

Lexington Tooma serverades en fin resa i andra ytter innan han fick anfallsorder ut på sista bortre långsidan. En bit in på upploppet kopplade han grepp på ledaren och han höll sedan undan för attacker bakifrån. Segermarginalen blev en halv längd och segertiden skrevs till 1.17,3/2140 meter.

På fem starter har Lexington Tooma tjänat 110 900 kronor och han han verkligen inlett karriären lovande.

Jazza Håleryd har varit nyttig hela säsongen och oftast matchats i tuffare sällskap. Nu mötte hon lite enklare motstånd än normalt och då kom också första segern sedan flytten till Skellefteå i början av året.

Från början satt Jazza Håleryd i sjätte ytter innan Ove A Lindqvist gick ut och stötte i tredjespår efter ett varv. Jazza Håleryd fick sedan en bra i rygg i Gabriella Laestanders Pinewood Man som gjorde grovjobbet ute i spåren.

In på målrakan hade Pinewood Man ett klart grepp, men Jazza Håleryd sög sig allt närmare och sista 100 avgjorde hon tämligen enkelt med två längder efter ett slutvarv på 1.12,6.

Segertiden blev 1.14,9a/2140 meter och förstapriset var 25 000 kronor. Pinewood Man slutade tvåa på 1.15,0.