Guldtopp utmanade favoriten

Två andraplatser blev bästa facit för Skellefteåtravets hästar vid fredagskvällens breddloppstävlingar på Umåker.

Kallbloden Guldtopp och Guldhagens Kevin var båda med i segerstriden i sina respektive lopp, men båda fick nu nöja sig med att bli tvåa.

Per Gustafssons Guldtopp gjorde en stark insats, då han fick gå utvändigt om favoriten Stålville hela sista varvet. In i sista sväng hade faktiskt Guldtopp ett övertag på favoriten, men mitt i stallsvängen tvekade Guldtopp en aning och favoriten återtog kommandot. Det blev sedan en tuff upploppsduell där Ståville höll undan med hals före Guldtopp, som landade på 1.28,6/2180 meter.

Christian Månssons Guldhagens Kevin hamnade bra till i andra ytter varvet från mål. 300 kvar fick Guldhagens Kevin anfallsorder i tredjespår, men i en tät slutstrid lyckades ledande Kallsy hålla undan med ett huvud. Guldhagens Kevin travade 1.32,2/2160 meter och hade samma tid som vinnaren.