Första segern för Farao Am

Jan Hällgrens treåring Farao Am, vann ett 50 000-kronorslopp på Umåker på fredagskvällen efter tidig ledning. Farao Am fick segern sedan målettan Wise Wind diskats för trängning efter en snäv situation från rygg ledaren i sista sväng.

Segertiden för Farao Am skrevs till 1.18,8/2140 meter och treåringen har nu tjänat 82 500 kronor på tre starter.

Tränaren Jan Hällgren (bilden) var rörd efteråt sedan Farao Am tagit sitt livs första seger.

– Även fast han inte var först i mål sä är jag väldigt nöjd med hästen. Det här är bland de roligaste segrar jag varit med om. Min sambo Katrin Norsten har gjort en massa jobb för få honom i den här författningen, sade Hällgren i segerintervjun.

Bakom Farao Am hängde Facebook Am och Jens Eriksson med till en tredjeplats efter en resa i tredje invändigt. Facebook Am landade på 1.19,1 och tjänade 17 500 kronor.

Jan Gustavssons Forspärla tog säsongen fjärde seger när hon spårade runt om i ett kallblodslopp. Forspärla blev rejält utmanad av Karlängs Lill till slut, men höll undan med en hals på 1.27,9/2140 meter och tog hem segerchecken på 35 000 kronor.

– Forspärla är fantastiskt bra nu. Jag petade till henne en bit innan mål och det svarade hon bra på, sade kusken Jann Norberg i segerintervjun.

I försöken till Umia-mästaren gjorde Jazza Håleryd, tränad av Ann-Catrin Fisk, en stark upphämtning efter en inledande galopp. Jazza Hålleryd spurtade in som tvåa efter att ha suttit sist invändigt i kön och hon är nu en av femton hästar som är med och gör upp om förstapriset på 100 000 kronor i finalen nästa fredag.

I ett annat lopp avslutade Martin Westerlunds Albiorix klart positivt som tvåa. Albiorix satt långt bak i en spårtappa, men tog många placeringar under slutrundan och rekordsänkte till 1.15,1a/2140 meter.