Augustus F vann från spets

Stall Gabriella Laestander tog årets tionde tränarseger när Augustus F vann snabbloppet vid Umåkers V64-tävlingar på fredagskvällen.

För ägaren Bert Pettersson var det tredje segern genom tiderna i Song Keys Minne. Face The Evil vann loppet 2007 och 2009 och efter att ha vunnit loppet tre gånger som hästägare blev vandringspriset ständig egendom.

Augustus F, som kördes av Johnny Takter denna kväll, vann spetsstriden mot Special Promise in i första sväng. Efter att ha inlett första varvet på 1.13,3 avslutade Augustus F med en sista femhundring i 1,10-tempo och det var det ingen som kunde honom på allvar. Förstapriset var 30 000 kronor.

– Jag tror att han blir nyttig i Norrland. När han är i form är han lika bra på medeldistans, sade Takter i segerintervjun.

I en spårtrappa i ett kallblodslopp avslutade Järvsögrej, tränad av Tage Hollström, duktigt till en andraplats från bakspår fyra längder bakom favoriten Don Viking. Järvsögrej travade 1.27,0a/2140 meter och tjänade 15 000 kronor.

Christian Månssons Risåelden var trea i ett försök i Dubbelcupen och tjänade 12 500 kronor. Risåelden ryckte genast åt sig ledningen på startvolten, men Månsson valde att släppa efter en bit och fick efterhand tredje invändigt. I utgången av sista sväng hittade Risåelden fritt spurtutrymme och han avslutade fullt godkänt på 1.27,9/2140 meter.