Adielsson dominerade V75

Solvallakusken Erik Adielsson hade flera feta chanser i lördagens V75-omgång på Skellefteåtravet.

Han förvaltade dem också på bästa sätt när han dominerade tävlingsdagen med en trippelseger och två andraplatser på V75.

Eriks segertrio var Very Kronos, Lome Brage och On Track Piaten (bilden). Den sistnämnde tog sin 28:e V75-seger genom karriären blev därmed historisk.

Erik Adielsson levererade redan i den första avdelningen på V75 där Very Kronos visade sin enorma kapacitet när han vann silverdivisionen på 1.12,2a/2140 meter trots ett drygt varv utvändigt ledaren i hög fart. Tiden är för övrigt nytt banrekord för fyraåringar på Skellefteåtravet.

I Steggbest Minne sändes storfavoriten Lome Brage programenligt till ledningen direkt startbilen släppte fältet. Efter en förhållandevis lugn öppning körde Erik 1.19,5 hela sista varvet med Lome Brage, som landade på 1.20,4a/1640 meter och tog en överlägsen seger.

Erik fullbordade sin trippel bakom On Track Piraten i Stig Lindmarks Styrkeprov. Ekipaget satt faktiskt sist i det stora fältet ända till 900 kvar, då Erik började söka sig ut i tredjespår och fick en bra rygg på Digital Ink. Med ett mäktigt slutvarv visade On Track Piraten sin klass när han avgjorde hur enkelt som helst och han är nu det varmblod som har flest V75-segrar genom tiderna.

Ulf Ohlsson tog en dubbelseger på V75 genom Roheryn och Major Vici. Roheryn forcerades till täten från tillägg efter 600 meter och var sedan ohotad. Major Vici avgjorde spetsstriden direkt och klev sedan undan till en komfortabel seger över upploppet.

Klass I-försöket gick till Corroded som trots en löpning i andraspår utan rygg i hårt tempo var den starkaste till slut.

I V75-avslutningen avslutade Milliondollarrhyme sista 600 på 1.08,3 när han flög fram till en klar seger i bronsdivisionen efter att ha suttit i tredje-fjärde ytter.

– Milliondollarrhyme gjorde en mycket bra prestation. Speciellt med tanke på att första varvet gick så långsamt var det bra gjort att vinna på det här sättet, säger Fredrik B Larsson.

Av hemmahästarna lyckades Katla Kiro bäst på V75 med en fjärdeplats i Steggbest Minne. Hon fick med sig ett nytt fint rekord på 1.23,2a/1640 meter.

Utanför V75 var Mikael Lundmarks Veyron Brodde tvåa tillsammans med Erik Adielsson. Veyron Brodde travade 1.15,3/2140 meter och tjänade 12 500 kronor.