Vass avslutning av Bailiff

Fyraårige Bailiff spurtade hem segern i lördagskvällens sista V65-lopp på Umåker tillsammans med Leif Eriksson (bilden).

Bailiff fick segern efter ett dramatiskt upplopp där ledande målettan Krutov Sund blev diskad för passgång. För Bailiff var det första segern sedan han köptes till Backa Gård i Ursviken för en månad sedan.

Från innerspår på tillägg hamnade Bailiff i fjärde par invändigt och det såg väldigt mörkt ut när han sedan fick en trött häst framför sig på sista bortre långsidan. 550 kvar hittade Leif Eriksson ut ett spår, men då hade Bailiff väldigt långt fram till täten.

Nu var det många hästar som tröttnade till slut samtidigt som Bailiff levererade en sylvass avslutning efter sitt vilsamma lopp.

Segertiden skrevs till 1.17,2/2160 meter och förstapriset var 30 000 kronor. Tränar gör Kjell-Ove Eriksson.

I övrigt noterade vi tre tredjeplatser av Skelleftehästarna denna tävlingsdag.

Leif Eriksson hoppade upp bakom Polar Aurora då brorsan Jens var avstängd och körde ett perfekt lopp i tredje invändigt som sedan blev andra ytter 1250 kvar. Utan att få helt fritt hängde Polar Aurora med helt okej på 1.34,5/2140 meter och tjänade 10 000 kronor.

Kingofthehill F, tränad av Gabriella Laestander, blev för ivrig som favorit i ett V65-lopp och galopperade efter start. Han hamnade därmed långt ner i sjätte ytter samtidigt som det gick väldigt sakta framme i täten under inledningsrundan. Kingofthehill F, avslutade med 1.14,5 sista varvet efter att ha varit ute i tredjespår under slutvarvet och gjorde en fullt godkänd upphämtning som trea.

Ängens Airman, tränad av Birgitta Vestermark, hade en jobbig uppgift då han stod placerad med bakspår på tillägg. Från sjätte par utvändigt fick han också göra mycket grovjobb i tredjespår under slutvarvet, men han kämpade ändå bra in i mål som trea på 1.16,9/2160 meter.