Thelma slog till

Förra helgen tog Skellefteåtravets Amalia Larsson sitt livs första seger som kusk. Vid torsdagens lunchtävlingar i Boden lyckades 19-åriga Thelma Ragnarsson med samma bedrift.

Och detta med en häst som hon också tränar och äger själv. Datastrom Am stack direkt till ledningen från springspår och sedan var det inget som kunde stoppa Skelleftehästen.

Thelma Ragnarsson från Östra Falmark har tidigare firat stora framgångar i ponnyloppen.

Hon körde sin första lopp med stor häst den 30 mars i år och nu kom alltså första segern i 16:e starten.

Datastrom Am vann ohotad det avslutande loppet i Boden efter ledning från start till mål. Segertiden skrevs till 1.15,9/2140 meter och Thelma Ragnarsson får själv berätta hur upplevelsen var:

– Datastrom Am var väldigt snabb ut från springspår och när vi kom iväg så bra satsade jag direkt mot ledningen då jag ogärna ville ha dödens med honom. Sedan kändes han väldigt påställd och jag valde att köra i ett jämnt 1,15-tempo hela vägen.

– Jag hade en bra känsla 500 kvar. Jag vet att Datastrom Am både är stark och snabb till slut, och när jag tittade bakåt i fältet var det ingen som kom riktigt snabbt.

– Över upploppet var det ingen som kom riktigt nära och det var förstås en skön känsla att passera mållinjen som vinnare. Som jag har längtat efter det här, säger Thelma.