Spets & slut för Augustus F

Augustus F tog sin första seger i Gabriellla Laestanders regi när han vann snabbloppet vid Bodens V64-tävlingar på torsdagskvällen.

Augustus F utnyttjade sin startsnabbhet efter bilen och avgjorde spetsstriden omgående. När han sedan tilläts bestämma tempot där framme kunde han gå undan till en ohotad seger över upploppet på 1.14,3a/2140 meter.

Kusken Micael Melander behövde inte ladda för fullt för att komma till ledningen.

– Han bara kliver dit av sig själv. Sedan var det angenämt att sitta först då han inte behövde stressa upp sig från början, sade Micael Melander i segerintervjun.

Augustus F öppnade första varvet på 1.15,1 samtidigt som de värsta konkurrenterna satt en bit ner i fältet. Sedan räckte det med 1.13,5 sista 500 för att gå undan med en säker längd till slut före Hesiod.

– Sådana här hästar blir lätt lite flegmatiska till slut, men tidsmässigt fanns det nog en del sparat. Jag tror att den här hästen kan få en rolig höst och vinter, sade Micael Melander.

Förstapriset i loppet var 30 000 kronor och stall Laestander är nu uppe i nio tränarsegrar under 2018.

I finalen i Greivins Minne fick Risåelden med Christian Månsson en otacksam löpning utvändigt ledande Backegubben. Risåelden kämpade ändå duktigt in i mål som fyra på 1.26,6/1660 meter och tjänade 13 500 kronor.

Per Gustafssons fyraåring Il Vero Alfredo inledde från tredje startled i en spårtrappa, men forcerades fram till dödens 900 kvar. Han fullföljde sedan bra som trea på 1.15,9a/2140 meter och tjänade 8 000 kronor.