Månsson tog andra raka

Christian Månssons kallblod Guldhagens Kevin tog andra raka segern när han återigen vann vid Umåkers fredagstävlingar.

Denna gång var förstapriset 50 000 kronor, vilket betyder att hästen har kutat n 80 000 inom loppet av en vecka. Detta i ett lopp när han rekordsänkte till 1.32,2/2160 meter och där han gjorde grovjobbet utvändigt om ledaren under slutvarvet.

Det var två Skelleftehästar som stred sida vid sida i det inledande loppet som ingick i Svensk Travsports Unghästserie. Jens Erikssons Polar Aurora tog hand om ledningen efter från 150 meter från startvolten och kördes där hela vägen.

Guldhagens Kevin hade en tuffare uppgift den här gången då han stod placerad med 20 meters tillägg, men han fick en pangstart och var tidigt uppe som tvåa i rygg på Polar Aurora. Drygt varvet från mål gick Christian Månsson ut utvändigt och det blev sedan en härlig duell mellan Skelleftehästana.

En duell som Guldhagens Kevin vann med en nos till slut, Polar Aurora gav sig aldrig helt och försökte verkligen kontra sista biten, men fick nu nöja sig med 25 000 kronor i andrapris efter att ha sänkt sitt rekord till 1.33,1/2140 meter.

Seger blev det också för Carl-Evert Johansons treåring Lexington Tooma som vann från spets på 1.17,2/2140 meter i sin anda start tillsammans med Ulf Ohlsson och tjänade 30 000 kronor. Segermarginalen blev en halv längd och för Carl-Evert Johansson  var årets första tränarseger.

Håkan Fahlgrens Hönn Prinsen var nära att ta andra raka, men fick nu nöja sig med en andraplats slagen med ett huvud i en tätslutstrid där fyra hästar nästan var på linje sista 100.