Celeste Brodda femma

Skelleftehästarna Celeste Brodda (bilden) och Selah plockade pengar i stodivisionen som kördes utanför V75-kupongen på Solänget på lördagen.

Celeste Brodda var med i segerstriden 250 kvar då Christian Månsson tvingades vika ut från rygg ledaren, men över upploppet föll hon tillbaka till en femteplats. Selah spurtade in som sexa efter en resa i fjärde ytter.

Celeste Brodda landade på 1.15,7/2140 meter och tjänade 8 000 kronor. Selah med Leif Eriksson noterade 1.15,7 och fick 5 500 kronor.

I ett annat lopp utanför V75 var Leif Eriksson fyra med Due Passi som efter en resa i rygg på ledaren satt fast över mål med krafter kvar.

I ett kallblodslopp som avslutade tävlingsdagen fullföljde Blixten E.S duktigt tillsammans med sin tränare Martin M Nilsson och blev trea på 1.28,8/2140 meter. Blixten E.S hamnade bra till i anda ytter från början, men sedan blev det dödens drygt 1400 kvar. Han tjänade 9 500 kronor på tredjeplatsen. Storstjärna/Per Gustafsson var femma på 1.29,1.