Storspjuver rekordsänkte

Jens Erikssons fyraåring Storspjuver tog säsongens andra seger när han vann ett kallblodslopp värt 30 000 kronor vid torsdagens lunchtrav på Umåker.

Storspjuver noterade dessutom en ny rekordtid då han vann på 1.27,6/2140 meter.

– Han kändes väldigt fin och speciellt är jag nöjd med att han öppnar så bra numera. Visserligen tappade han kanske 20 meter på de allra snabbaste, men det är småpotatis jämfört med förra säsongen, säger Jens Eriksson.

Storspjuver fick en bra resa i andra ytter och 700 kvar valde Jens att styra på i tredjespår. Storspjuver var snabbt framme utvändigt om Juliblixten och sista 100 avgjorde Jens Erikssons häst med 2,5 längder.

Plus i kanten också till Juliblixten som startade från tillägg och efter forcering till ledningen höll emot bra. Juliblixten landade på 1.27,0/2140 meter, vilket är ett nytt voltrekord för femåringen som tränas av Camilla Wiklund-Lövbom.

Mikael Lundmarks Veyron Brodde avslutade positivt som tvåa bakom Umåkerhästen Wasa Windy i ett sprinterlopp.

Mikael Lindqvist körde Bamse Å till en tredjeplats efter en resa i rygg på ledaren.

Ett tredjepris blev det även för Stefan Lundmarks Rally Esset.