Selmer var starkast

Umåkers fyraåringsstjärna Selmer I.H var starkast i snabbloppet vid torsdagskvällens V64-tävlingar på Skellefteåtravet. Selmer I.H tog samtidigt revansch på Voulez Vous då det var ombytta roller när hästarna möttes för två veckor sedan.

För hemmalaget blev det två andraplatser som bäst inom V64. Detta genom Juliblixten och Due Passi.

Volulez Vous med Susanne H Osterling släpptes till ledningen via 1.11,5 första 500. Samu Sundqvist bakom Selmer I.H avancerade dock tidigt fram till dödens och det blev sedan en härlig duell mellan de två hästarna framme i täten. En duell som Selmer I.H vann på 1.13,5a/2140 meter.

– Han har fått träna lite tuffare på sistone och jag tycker att han är på topp. Nu siktar vi på Breeders Crown på hemmaplan som nästa start, sade Samu Sundqvist i segerintervjun.

Kort om övriga V64-vinnare:

Lollipop Girl, tränad av Ulrika Rehn på Solänget, tog första årssegern i ett långlopp efter en offensiv styrning av Krister Söderholm, som klev fram och övertog ledningen efter ett varv.

Zooropa och Robert Dunder avgjorde treåringsloppet från positionen utvändigt ledaren.

– Jag är lite besviken på mig själv, då jag skulle ge hästen ett snällt lopp då han har ett Breeders Crown-försök på hemmaplan om åtta dagar. Men vi kom inte till ledningen och sedan blev vi aldrig avlösta som jag trodde, sade Robert Dunder i segerintervjun.

Storfavoriten U.R Faxe med Jimmy Jonsson lyckades hamna i andra ytter från bakspår på tillägg. Från det fina slagläget gick de sedan inte att stoppa när attacken sattes in på sista bortre långsidan.

Solängethästen Kias Mando, tränad av Nils Elfving, tog en skrällseger i fjärde avdelningen. Krister Söderholm gav hästen ett perfekt smyglopp i tredje invändigt och när luckan kom i sista sväng spurtade Kias Mando till karriärens första seger i 21:a starten.

Haparandahästen Lennox Laday, tränad av Nils Bertgren, tog hem V64-avslutningen och fick nu äntligen utdelning på sin form. Roger Nilsson kom lite turligt ut från tredje invändigt på sista långsidan och sedan hade Lennox Laday bästa farten till slut.

För hemmalaget blev det två pallplaceringar inom V64.

Juliblixten var tvåa för femte gången i år och höll nu starkt i ledningen bakom U.R Faxe. Juliblixten tjänade 25 000 kronor som tvåa och passerade därmed 100 000 kronor i insprungna pengar i år.

Due Passi har ryckt upp sig mycket sista två starterna och var nu återigen tvåa från ledningen. Denna gång travade hon nya rekordet 1.16,8/2140 meter och ledde till kort före mål då hon blev passerad av Kias Mando.