Månssons nyförvärv vann

Hemmahästen Great Victory (bilden) och Christian Månsson avrundade fredagskvällens tävlingar på Skellefteåtravet med att vinna P21-loppet efter att ha haft en duell med Due Passi/Leif Eriksson över upploppet.

Christian Månssons nyförvärv avgjorde till slut säkert med en halv längd och vann på 1.16,7/2140 meter.

Great Victory var hårt betrodd redan i sin första start för Christian Månsson, men då orkade han inte riktigt hela vägen från ledningen utan fick nöja sig med en fjärdeplats i sin första start sedan december förra året.

Med ett lopp i kroppen var Great Victory segermogen denna kväll. En resa utvändigt ledaren spelade ingen roll – sista biten krigade han ner ledande Due Passi som stretade emot förbättrat som tvåa.

Övriga noteringar från kvällen:

Roger Nilsson tog hem treåringsloppet med 50 000 kronor i förstapris bakom Mellby Guava, som klev på i vida spår i slutsvängen och hade bästa farten över upploppet. Duktig tvåa var hemmahästen Alpha Estate med Jens Eriksson.

Ove A Lindqvist kom till ledningen utan strid med Solängethästen Voulez Vous och fick sedan bestämma på 1.18,0 första varvet. Sedan avslutade Voulez Vous med ett varv på 1.11,1 utan att bottnas och då var det förstås omöjligt för köhästarna att utmana. Selmer I.H avslutade lysande som tvåa från fjärde ytter, men hade för långt fram.

Norska gästen Stina Mi vann med Hanna Olofsson trots att man fick harva utvändigt ledaren större delen av loppet. Stort plus också till hemmahästen Juliblixten som stoppades av en galopp efter 600 meter och sedan fick ta ny sats för att komma till ledningen.

Hemmakusken Jens Eriksson skrällvann från fjärde par utvändigt med Bodenhästen Front K.L Hornline som tränas av Jesper R Nilsson. Det fyraåriga stoet hade inte startat sedan oktober förra året, men var väl förberedd.

– Vi gynnades av att det var en del stafettkörning framme i täten, säger Jens som tog årets 13:e kuskseger.

Carl-Ivar Larsson gjorde resan från Östersund med K.A.Priol som var förkrossande överlägsen i ett kallblodslopp.

– K.A.Priol är nöjd med livet och känns mycket fin för dagen, säger Carl-Ivar.

Umåkerhästen Salong avslutade V5-omgången med en vattentät seger efter att tidigt ha kommit till ledningen från springspår på tillägg. I sulkyn satt Sandra Eriksson som nyligen flyttat hem till Boden och denna kväll körde sina första lopp på Skellefteåtravet under 2018.

Robert Dunder tog en säker favoritseger bakom Faks Kungen i ett långlopp.

Och till sist ett stort grattis till Umåkeramatören Johan Dolling Millberg som hade en minnesvärd kväll, då han tog sitt livs första seger som kusk. Detta bakom egentränade kallblodet Gosens Titana som drog undan i stor ledning och sedan inte gick att nå.