Full pott för Laestander

Det blev full pott för Gabriella Laestanders hästar när årets upplaga av Ole Bendiksens minneslopp kördes i norska Harstad på lördagskvällen.

Premier Kronos vann loppet för tredje året i följd efter att ha serverats en drömresa i rygg på ledaren i hårt tempo. Segertiden blev utmärkta 1.11,2a/1600 meter och förstapriset var 75 000 norska kronor. Tvåa blev Augustus F i sin första start i Laestanders regi.

Augustus F spelades till klar favorit i loppet och kördes till ledningen av Ove A Lindqvist. Premier Kronos öppnade också bra från ett spår längre ut i banan, men kusken Hans Christian Holm valde direkt att krypa ner i rygg på ledaren.

Heidi Hiltunen kom tidigt fram i dödens bakom Fantoccini och såg till att hålla tempot uppe hela vägen.

Det blev också Laestanders duo och Fantoccini som gjorde upp till slut i en tät slutstrid. Premier Kronos fick det bästa loppet och kunde också avgöra med ett huvud till slut. Augustus F höll bra som tvåa med tanke på att han aldrig fick vara ifred i ledningen i sin första start sedan februari.

I ett kallblodslopp var Gabriella Laestanders Stensvik Iver trea på 1.25,9/2040 meter och tjänade 22 500 norska kronor. Stenviks Iver hade svårt att hänga med i rygg på ledaren runt slutsvängen, men tände om på upploppet och sluggade sig fram mellan hästar till ett tredjepris sista biten.

I ett annat lopp var Kingofthehill F fyra från rygg ledaren på 1.14,9a/2040 meter.

På fyra hästar till start i Harstad tjänade stall Laestander sammanlagt 140 000 norska kronor.