Månsson vann från spets

Christian Månssons treåring Guldhagens Kevin, på bilden med sin ägare Yvonne Lindgen, tog karriärens första seger när han ledde ett sprinterlopp runt om på Umåker på fredagskvällen.

Guldhagens Kevin blev utmanad på upploppet, men höll undan med en hals i slutstriden och vann på 1.34,1/1640 meter i sin tredje start. Förstapriset var 30 000 kronor.

Bakom Guldhagens Kevin var Jens Erikssons Polar Aurora trea från tillägg. Polar Aurora satt mest i tredje ytter, men kom ner på innerspår runt slutsvängen och rekordsänkte till 1.33,7 i sin sjunde start.

Jens var också trea med Zorro Swing som spurtade godkänt över upploppet efter en resa i fjärde ytter som sedan blev tredje ytter på sista långsidan. Zorro Swing landade på 1.15,0/2140 meter och hade ingen chans att utmana ledande Pastor Dee, som enkelt vann med fem längder på 1.14,6.

Byskehästen Blixten E.S, tränad av Martin M Nilsson, var med i segerstriden på upploppet men fick nöja sig med en tredjeplats på 1.29,5/2160 meter. Från fjärde ytter följde han med i tredjespår runt sista sväng och höll farten helt okej till slut.

Ett tredjepris blev det också för Carl-Evert Johanssons Big Believer som kämpade duktigt i dödens i ett lärlingslopp. I en snabb avslutning landade Big Believer på 1.16,5/2140 meter, bara en tiondel bakom spetsvinnande Guvernör Sund.

Senaste nyheterna

Banan stängd 21 maj

Namn

Travbanan 14-15 maj

Nya tider för banan

Sommarfesten

Vår/sommarpremiär