Flirtin Viktoria vann igen

Skellefteåtravet tog hela fyra segrar vid Bodens lunchomgång på torsdagen. Ola Erikssons fyraåringssto Flirtin Viktoria (bilden) ledde ett sprinterlopp runt om och tog nu andra raka segern på nya rekordet 1.17,0/1640 meter.

Övriga Skelleftehästar som vann var Järvsögrej (tränad av Tage Hollström), Umberto Lavec (Joakim Lindh) och Hönn Prisen (Håkan Fahlgren). För denna trio var det säsongens första seger.

Flirtin Viktoria behöll ledningen från sitt innerspår och svarade sedan på alla attacker. In på upploppet blev hon rejält utmanad av favoriten Sign Your Name, men efter en avslutning på 1.15,7 sista 400 meterna höll det fyraåriga stoet från Frostkåge undan med ett huvud. Där bakom hakade Dreams Patric, tränad av Boo Lindahl, på bra från rygg ledaren och var klart positiv som trea.

Järvsögrej har radat upp starka prestationer under hela året utan att få sätta nosen först. Nu var det äntligen dags då han plockade ner favoriten Guli Castor över målrakan. Järvsögrej satt bra till i andra ytter ut på slutrundan, men fick anfallsorder redan tidigt på sista bortre långsidan och vann till slut med en halv längd på 1.28,3/2160 meter.

Umberto Lavec placerades i tredje par invändigt av Joakim Lindh som sedan hittade ut i ett bra slagläge i andraspår drygt 600 kvar. Ett tag såg det ut att bli långt fram till ledande Staro Merlin, men Umberto Lavec avslutade vasst över upploppet och fångade in ledaren kort före mål.

– Umberto Lavec är bra i ledningen, men brukar inte vara lika bra bakifrån. Nu var det ett helt annat klipp i steget och 20 meter före mål började jag tro att jag skulle hinna fram. Den här hästen hade mycket skador som två- och treåring, men för dagen känns han ganska bra faktiskt, sade Joakim i segerintervjun.

Umberto Lavec har blivit sex år och vann nu på 1.17,9/1640 meter, vilket är ett nytt voltstartsrekord.

Håkan Fahlgren var offensiv från tillägg bakom Hönn Prinsen och började avancera i tredjespår redan efter 500 meter.

900 kvar kom Hönn Prisen ner utvändigt ledaren och knappa 600 kvar tog han över ledningen. Hönn Prisen drog sedan undan till en smått överlägsen seger med fem längder. Segertiden skrevs till 1.32,0/2160 meter. Lill Alfred, tränad av Amalia Larsson, kom tillbaka bra till en tredjeplats efter att ha galopperat utvändigt ledaren 900 kvar.

Förstapriset för samtliga fyra Skelleftevinnare var 30 000 kronor.