Ellas nyförvärv tvåa på V86

Gabriella Laestanders nyförvärv Pinewood Man tog Skellefteåtravets mest framskjutna placering vid Bodentravets V86-tävlingar på onsdagskvällen.

Pinewood Man släppte ledningen till storfavoriten Master Blaster efter 550 meter och liftade sedan med som tvåa. Belöningen för det blev 37 500 kronor.

Från spår fyra bakom startbilen kördes Pinewood Man till ledningen efter 150 meter, men John Östman valde sedan att släppa till Master Blaster med Ove A Lindqvist.

Master Blaster ryckte undan en bit in på upploppet och vann enkelt med tre längder. Där bakom vann Pinewood Man striden om andrapriset efter att ha landat på 1.15,3a/2140 meter.

Per Gustafssons Il Vero Alfredo gjorde en helt okej insats som sexa i samma lopp från ett svårt utgångsläge. Il Vero Alfredo gjorde första staten på drygt två månader och avslutade med 1.15,2 sista varvet trots en del strul i sista sväng då ett par konkurrenter galopperade framför honom i tredjespår.

I ett försök till Diamanstoet var Christian Månsson fyra med Celeste Brodda. Från tredje par invändigt hittade Månsson ut ett spår 250 kvar innan man fick helt fritt mitt på upploppet. Celeste Brodda hade nu någon längd för långt fram för att bli något hot, men hon gick i alla fall med bra fart över mål och rekordsänkte till 1.15,1a/2140 meter. Fjärdeplatsen var värd 16 000 kronor.

Kjell-Ove Erikssons Let It Happen W.W var femma i ett treåringslopp på 1.16,5/2140 meter. Let It Happen W.W hamnade i dödens en bit, men blev sedan avlöst och fick andra ytter efter att varv. Hon hamnade dock i en kall rygg i sista sväng och blev dragen bakåt, men hon avslutade sedan bra över upploppet och fick 8 000 kronor med sig hem.

I ett lopp utanför V86 var Jerker Bjurmans treåring Rappodina trea på nya rekordet 1.32,8/2160 meter trots startgalopp. Rappodina tjänade 17 500 kronor och klockades till 1.31,4 sista 1700 meterna i sin upphämtning.