Blixten femma i Guldtäcket

Byskehästen Blixten E.S, på bilden med ägaren och tränaren Martin M Nilsson, tog en femteplats i Svensk Travsports Guldtäcke som kördes vid söndagens V75-omgång på Dannero.

Tillsammans med Per Gustafsson travade Blixten E.S 1.28,0/2140 meter och tjänade 12 000 kronor.

Blixten E.S inledde som femma på innerspår efter en trevande inledning på startvolten, men efter 400 meter lyfte Per Gustafsson ut hästen i andraspår och 1200 kvar hamnade man bra till i andra ytter i rygg på blivande vinnaren Skaffer Adrian.

In i sista sväng tog Skaffer Adrian över ledningen samtidigt som Blixten E.S kom ner som fyra på innerspår i slutsvängen.

In på upploppet kom flera hästar längre ut i banan och hade bättre fart än Blixten E.S, men Byskehästen fullföljde ändå bra och tog faktiskt två placeringar den allra sista biten då Per Gustafsson fick lyfta ut honom i banan igen.

Per Gustafsson åkte också ner till Dannero för att köra Bodenhästen Vindpärla i finalen Kriteriestoet, vilket slutade med en tredjeplats efter en stark avslutning. Tredjeplatsen var värd 87 500 kronor och Vindpärla var inte stort slagen av Öystein Tjomsland duo Voje Maren och Brenne Blesa.

För Skellefteåtravets Slotts Pila, som kördes av sin tränare Jessica Lindgren, blev det dessvärre galopp på första långsidan.