Vilken skräll av Blixten E.S

Kallblodet Blixten E.S försvarade hemmalagets färger vid tisdagens lunchtävlingar på Skellefteåtravet. Efter en drömstyrning av sin tränare Martin M Nilsson skrällvann ekipaget till höga vinnaroddset 33.04.

– Det är sånt här man drömmer om varje gång man är ute och tränar, säger Martin.

Från 20 meters tillägg lyckades Martin hitta andra par utvändigt. Samtidigt var farten bra uppskruvad framme i täten.

Blixten E.S kunde sitta still i rygg ända fram till upploppet då han fick anfallsorder av sin tränare. Sista 100 meterna var Blixten E.S den som avslutade klart snabbast och han vann till slut med en säker längd före storfavoriten Vestpol Iver och Hustvet Lyn, som delade andrapriset.

Blixten E.S satte för övrigt ett snyggt rekord, då han travade utmärkta 1.27,5/1660 meter denna soliga sommardag då förutsättningarna var helt perfekta. Totalt var detta sjätte segern i karriären för Byskehästen.

V4-omgången inleddes med att Umåkertränaren Gunilla Oscarsson hade två hästar i segerstriden. Målfotot visade att Bishop vann (efter en tapper insats från dödens) och trea blev Gobo’s Mystery. Dert var dock ytterst nära att båda Oscarssons hästar blivit snuvade av hemmahästen Giel Wielinga med Christian Månsson, som kom snabbt på open stretch sista biten. Nu fick Giel Wielinga nöja sig med en andraplats, men hur som helst har hästen inlett utmärkt i Jessica Nilssons regi.

Femårige Ovicii tog andra raka segern tillsammans med Antero Heinonen, som flög fram över upploppet och vann med hela fyra längder till slut efter en resa i tredje ytter. Plus också till tvåan Yoshi Ness som drog hårt i ledningen.

From The Mine var starkast från positionen utvändigt ledaren i V4-avslutningen. I sulkyn satt Dannerokusken Micael Melander, som nyligen skrev in sig i den exklusiva Tusenklubben.

Spydo Ö.K var dagens mest överlägsna vinnare. Tillsammans med Emilia Leo vann Bergsåkerhästen montéloppet med hela åtta längder.

Hanna Olofsson satte dit en debutvinnare i form av treåringen Proud L.A, som tränas av Hannas mamma Gunnel Fredriksson.

Kallblodet Slotts Elden kördes till ledningen efter 800 meter och var sedan ohotad tillsammans med Ingvar Nyberg.

Uppsamlingsloppet gick till Don Draper som var väl förberedd i sin comeback. Trots en resa utvändigt ledaren kunde Petter Lundberg träningshäst plocka ner ledande Dats Boy.

Senaste nyheterna

Banan stängd 21 maj

Namn

Travbanan 14-15 maj

Nya tider för banan

Sommarfesten

Vår/sommarpremiär