Marciano starkast i Bodö

Sexårige Marciano tog säsongens tredje seger i Gabriella Laestanders regi när han vann ett långlopp öve tre varv i Bodö på lördagskvällen.

Segertiden skrevs till 1.18,2/3140 meter och förstapriset var 18 000 norska kronor. På bilden är det Marciano med lagerkrans och Vilja Pettersson bredvid sig efter loppet.

Marciano hade en passande uppgift i Bodö och blev också storfavorit i långloppet. Han hamnade dock en bit ner i sjätte par utvändigt samtidig som tempot i täten inte var alltför uppskruvat.

Kusken John Östman började avancera i tredjespår ut på sista bortre långsidan och runt sista sväng förbättrade sig Marciano snabbt ute i spåren.

In på upploppet hade Marciano fortfarande någon längd fram till täten, men Skelleftehästen hade klart bästa farten till slut och avgjorde redan mitt på upploppet.

I Bodö Grand Prix var Premier Kronos trea på 1.12,7a/1609 meter. Efter en resa i fjärde ytter fick Premier Kronos draghjälp en bit i tredjespår innan han styrdes ut till egen attack i fjärdespår mitt i sista sväng.

Premier Kronos hade samma tid som vinnaren Fantoccini, men var slagen med an halv längd.

Manstone’s Classic var femma i samma lopp på 1.13,2.