”Koves” sto över 100 000

Kjell-Ove Erikssons Let It Happen W.W fortsätter att tjäna fina pengar i treåringsloppen. På tisdagskvällen blev det en tredjeplats i ett V64-lopp på Solänget, vilket innebär att det ramlade in ytterligare 17 500 kronor på vinstkontot.

Let It Happen W.W travade 1.16,3a/2140 meter och passerade nu 100 000 kronor i insprungna pengar efter sex starter i år.

Från spår fyra bakom startbilen valde Leif Eriksson att trycka av från start, men Bollnäshästen Mr Clayton J.F kunde svara upp på insidan och efter en bit valde Leif att krypa ner i rygg.

Let It Happen W.W fick sedan en fin resa i rygg på ledaren, men hade inte riktigt marginalerna med sig till slut. I utgången av sista sväng skapades visserligen en lucka, men Leif tvingades backa sig runt favoriten Mellby Galanga som släpade något utvändigt ledaren och i det läget tappade Let It Happen W.W en del fart.

Sista 100 avslutade Let It Happen W.W mycket vasst längst ut i banan, men då var det för långt fram till de två främsta för att kunna utmana. Detta var fjärde starten i  rad som ”Kove” Erikssons treåringssto slutade bland de tre främsta.

Christian Månsson åkte ner till Solänget med en häst och fick med sig ett delat tredjepris med sig hem. Celeste Brodda, som var förbättrad som fyra i sin förra start på hemmaplan, fick nu ett lopp i rygg på ledaren och blev sedan fast över mål i andraspår med gott om krafter kvar. Christian Månssons häst hade garanterad varit i segerstriden med lucka, men fick nu nöja sig med ett delat tredjepris värt 15 000 kronor efter att ha landat på 1.16,8/2140 meter.

Gabriella Laestanders Premier Kronos sändes till spets i första sväng i snabbloppet och drog sedan i hårt tempo hela vägen. Till första varvet kom man på 1.11,5 och in på upploppet hade Premier Kronos fortfarande ett fast grepp om loppet.

Den sista biten kom dock två konkurrenter, Labero Broline och Voulez Vous, snabbt längre ut i banan och mot dessa hade Premier Kronos inget svar då krafterna tröt. Skelleftehästen landade på 1.12,6a/1640 meter och fick 9 500 kronor för sin tredjeplats.

Laestanders nyförvärv Kingofthehill F avsutade tävlingslvällen på Solänget med att vinna som favorit i sin första start i nya regin. I ett P21-lopp fick Kingofthehill F bestämma i ledningen och hade sedan allting under kontroll.

Segern var värd 10 000 kronor och för Gabriella Laestander var det årets sjätte tränarseger. Segertiden för Kingofthehill F skrevs till 1.17,4/2140 meter.