Häftiga bataljer i solskenet

Det bjöds på flera rafflande slutstrider när Sleiperdagen avgjordes i strålande sommarväder på Skellefteåtravet på tisdagskvällen.

I det inledande kallblodsloppet blev det också en hemmaseger när Röyns Kristine (bilden), tränad av Jerker Bjurman, avgjorde med en nos i en tuff slutbatalj mot Deviljas Oden.

För treårige Röyns Kristine var det karriärens första seger i fjärde starten. Stoet vann nu på nya rekordet 1.32,6/2140 meter.

Så sent som i fredags var Röyns Kristine också med i en segerstrid, men då slutade det med en snöplig galopp på upploppet.

– Det tar jag på mig, då hästen inte tålde att jag var på henne med spöet. Idag kändes det som att vi skulle avgöra 100 kvar, sade kusken Ove A Lindqvist.

Röyns Kristine fick en resa i rygg på ledande Deviljas Oden innan Ove A Lindqvist gick ut utvändigt 550 kvar. Det blev sedan ett mycket spännande upplopp där de två hemmahästarna stred jämsides sista 100 meterna.

Plusbetyg också till Deviljas Oden som svarade för en rejäl rekordsänkning i sin femte start. Den hästen tränas av Teresa Cardin i Boliden.

Hemmakusken Per Gustafsson tog årets tionde kuskseger när han vann med 18-oddsaren Vindbläsen i slutet av kvällen. Vindbläsen började i rygg på ledaren, men klev ut utvändigt ledaren dryga 900 meter från mål.

V5-omgången innehöll både favoritsegrar och lite överraskningar.

Storfavoriten Staro Kickback höll undan med ett nödrop i V5-inledningen tillsammans med Per Linderoth. Slagen med nos var storskrällen Gathania som avslutade vasst från tredje par invändigt.

Mediaslittletoxic blev dagssnabbast när han vann ett ririgt sprinterlopp på 1.13,6a/1640 meter tillsammans med Hanna Olofsson. Även här blev segermarginalen en nos – tvåa var Juliane Star som också gjorde en strong insats då hon drog fram vinnaren runt sista sväng.

Crown Prince W.W vann treåringsloppet med 50 000 kronor i förstapris. Umåkerhästen fick en fin resa i andra ytter av Rikard N Skoglund och avgjorde sedan på ett övertygande sätt inne på upploppet. Tränar gör Anna Näslund.

Dannerohästen Idun hade hittat fjolårsfoprmen igen och vann nu på 1.24,8/1640 meter tillsammans med Micael Melander.

V5-omgången avslutades sedan av Variety Show som fick en bra resa i tredje ytter och rekordsänkte till 1.15,7a/2140 meter när han vann med en säker längd tillsammans med sin tränare Robert Dunder.