Andra raka för Järvsötekno

Järvsötekno visade att segern i Lycksele förra veckan inte har någon tillfällighet. Vid Hotings lunchtävlingar på fredagen tog Morgan Lindbergs fyraåring andra raka segern när han vann på nya rekordet 1.29,8/1680 meter.

– Hästen går framåt hela tiden. Tränaren har gjort ett bra jobb med honom, sade kusken Ove A Lindqvist i segerintervjun.

Järvsötekno gick med som trea i tredjespår ut på slutrundan, men det blev lite struligt på sista långsidan då hästarna framför inte kunde förbättra sig. Runt sista sväng gick Ove A Lindqvist till egen attack i tredjespår och då det bra. Järvsötekno avslutade klart bäst av alla och över upploppet avgjorde han säkert till med 1,5 längder. Förstapriset i loppet var 20 000 kronor och tränaren Morgan Lindberg blev efteråt intervjuad av Leif ”Loket” Olsson inför Hotingpubliken.

Thelma Ragnarsson åkte till Hoting med Datastrom Am, som lyckades spurta till sig en fjärdeplats från tillägg trots en kort galopp. Datastrom Am landade på 1.15,7/1680 meter.