Wilmer West spetsvann

Mikael Lindqvists femåring Wilmer West tog karriärens tredje seger när han inledde Umåkers lördagstävlingar med en klassisk spets&slut-triumf. Från spår åtta bakom startvingen stack han till ledningen efter 200 meter och vann till slut smått överlägset med sex längder på 1.17,7a/2140 meter.

– Det knyter sig i riktiga lopp för både mig och hästen, så därför har det bara blivit segrar i breddlopp. Men jag vidhåller att det är riktigt bra häst, sade Mikael Lindqvist (bilden) i segerintervjun.

I ett kallblodslopp var Bertil Ådins Risådina trea på nya rekordtiden 1.30,3a/1640 meter efter en resa i andra ytter.

I ett annat kallblodslopp var Skelleftehästarna Stenviks Iver (tränad av Gabriella Laestander) tvåa och Skaane Jo (Susanna Grahn) trea. Gustav Anderssons Guli Tor gick dock inte att stoppa till slut, utan Umåkerhästen vann enkelt med sex längder efter en snabb avslutning.