Rappodina trea i Bollnäs

Jerker Bjurman gjorde den långa resan till Bollnäs för att starta sitt treåringssto Rappodina (bilden) vid tisdagens lunchtrav.

Det slutade med en ny tredjeplats på nya rekordet 1.33,2a/2140 meter. Tredjepriset var värt 17 500 kronor och glädjande var också att Rappodina gjorde sitt första felfria lopp i karriären.

Från innerspår bakom bilen fick Rappodina en resa i rygg på ledande B.W.Laika. I sista sväng hittade kusken Ove A Lindqvist ut ett spår, men det dröjde till upploppet innan Rappodina fick fritt spurtrymme.

Från sidan såg det ut som att Rappodina hade massor av sparade växlar, men kusken Ove A Lindqvist fokuserade på att köra felfritt istället för att riskera upploppsgalopp och det blev nu för långt fram för att kunna utmana om segern. Ledarhästen B.W.Laika vann loppet på 1.32,9 tillsammans med Ulf Eriksson.

Efter fyra starter har Rappodina varit på plats varje gång och hon har så här långt sprungit in 41 500 kronor.