Rally Esset sexa på V75

Skelleftehästen Rally Esset nådde en sjätteplats vid lördagens klass I-försök i Östersund.

Stefan Lundmarks femåring travade nya voltrekordet 1.12,9/2140 meter i det inledande V75-loppet efter att ha avslutat med ett varv på 1.12,5.

Från ett stängt bakspår hamnade Rally Esset i femte par utvändigt innan Ove A Lindqvist valde att gå ner i fjärde invändigt 1350 kvar. På sista bortre långsidan flyttades Rally Esset ut i andraspår igen då det kom attacker i tredjespår.

In i sista sväng var Rally Esset fastlåst mellan hästar, men 300 kvar hittade Ove A Lindqvist ut och gick till attack långt ute i banan. Rally Esset avslutade bra men det var högt uppskruvat tempo hela vägen och då blev det svårt att plocka längder över upploppet.

Solvallahästen Minnestads El Paso var förkrossande överlägsen till slut och vann med nio längder på 1.11,9 tillsammans med Rebecca Dahlén. Bakom vinnaren var det jämnare och det krävdes 1.12,6 för ett andrapris.

Rally Esset tjänade 7 000 kronor på sin sjätteplats och har så här långt i år sprungit in 133 600 kronor på tio starter.