Nyförvärvet vann direkt

Jessica Nilssons nyförvärv Giel Wielinga slog till med seger i sin första start i nya regin.

Vid Solängets lunchtävlingar på måndagen rundade femåringen hela fältet från spår 14 i en spårtrappa tillsammans med Christian Månsson (bilden) i sulkyn.

– En ettrig häst som verkligen ville framåt, sade Månsson i segerintervjun.

Från tredje starttled hamnade Giel Wielinga som väntat bland de sista i kön. 1200 kvar valde Månsson att gå med i ett anfall i tredjespår och det löste sig väldigt bra då Giel Wielinga blev framdragen ända till upploppet, då han klev in i handlingen och avgjorde tämligen omgående.

– Han fick en perfekt resa och avgjorde enkelt till slut, sade Månsson,

Segertiden blev 1.16,5a/2140 meter och förstapriset var 25 000 kronor.

Tage Hollströms Järvsögrej, för dagen körd av Malin Viklund, gjorde ett topplopp som tvåa bakom storfavoriten Backegubben. Järvsögrej galopperade efter 100 meter och gjorde en stor markförlust, men kom tillbaka på ett stålande sätt och gjorde antagligen sitt bästa lopp i karriären då han klockades till 1.27,3/1900 meter efter galoppen i inledningen av loppet. Järvsögrej avslutade bäst av alla över upploppet och var bara slagen med en hals av Backegubben.

Jessica Lindgrens treåring Slotts Pila var klart förbättrad i sin tredje start i livet och rekordsänkte till 1.33,8/160 meter. Slotts Pila fick göra mycket grovjobb i tredjespår, men höll ändå farten starkt in i mål och var bara slagen men en hals av favoriten Isbjörn som fick det mesta serverat.

Nämnas ska också att Jan Lindströms Bamse Å, körd av Mikael Lindqvist, var trea trots galopp på 1.18,6a/2140 meter.