Nu har Per 1 000 segrar

Senaste medlemmen i travets tusenklubb är Skellefteåtravets proffstränare Per Gustafsson.

I det inledande loppet vid fredagskvällens tävlingar i Boden tog Per sin tusende kuskseger i karriären när han vann med favoriten Vindpärla.

– Tusen segrar, det är mycket. Det är en stor grej och det är klart man är lite tagen, sade Per i segerintervjun.

Vindpärla, tränad av Bodenamatören Rainer Tuuliainen, fick gå en stor del av loppet som första häst i andraspår. Men trots det såg Per Gustafsson ut att ha full kontroll på tillställningen.

In på upploppet utmanade Skelleftehästen Troll Lukas med Mikael Lindqvist, men Vindpärla behöll initiativet in i mål och fixade Per Gustafssons tusende seger.

– Det är tacksamt att få köra så här fina hästar. Jag hade cirka 200 segrar när jag började som proffstränare 1992 så det har blivit en del segrar sedan dess, säger Per.

Vid prisceremonin uppvaktades Per lite extra. Bland annat fick han ta emot en tavla av Kjell Lundmark, ordförande i Skellefteortens travsällskap.

Lite fakta om Per Gustafssons segertåg genom åren.

Tog sin första seger den 20 juli 1974 med hästen Juliana som vann i Skellefteå på segertiden 1.54,9. Förstapriset var då 2000 kronor.

Tog seger nummer 500 i Lycksele 2002 med Kvarnbrännas Pålle.

Har sammanlagt 14 rikstotosegrar (V65 och V75) genom åren. De nio första togs bakom egna stjärnan Viggo Best mellan 1979 och 1982.

Har ytterligare fyra segrar där förstapriset varit 100 000 kronor eller mer.

Slog två svenska rekord med Viggo Best.