Loppreferat från lunchtravet

Hanna Olofsson tog en dubbelseger som kusk. Gunnel Fredriksson tog en dubbelseger som tränare. Och Lars Olofsson tog en trippelseger som hästägare.

Det var onekligen familjen Olofssons dag på Skellefteåtravet. Hanna inledda med att sätta dit Sulaiman O.K och Clear Eyes på V4. Succén fullbordades när lärlingen Jenny Engfors vann montéloppet med Tommaso America (bilden).

Här är kort om varje lopp vid torsdagens lunchtävlingar.

Lopp 1: Ny seger i Skellefteå för Dannerohästen Latino, som har en hög träffprocent på denna bana. Motsvarade de stora förväntningarna som favorit trots ett tungt lopp där han blev utknuffad i vida spår under slutrundan. Tog nu sin femte årsseger tillsammans med sin tränare Per-Arne Lindström. Sid Dox anföll från kön 1550 kvar och nådde dödens 800 kvar. Kämpade på bra, men fick ge sig med en längd till slut.

Lopp 2: Umåkertränaren John Östman presenterade ett nyförvärv som var kraftigt förbättrad i första starten i ny regi. Blåste direkt till ledningen och dånade sedan runt på nya rekordet 1.14,6a/1640 meter, vilket var en rekordsänkning med 3,5 sekunder. Favoriten Yoshi Ness fullföljde bra som tvåa efter startgalopp och kommer snart att ta sin första seger.

Lopp 3: Sulaiman O.K i fjärde par utvändigt. Fick anfallsorder 800 kvar och svarade för en rejäl avslutning. Vann överlägset med sju längder till slut och tog nu andra raka tillsammans med Hanna Olofsson i sulkyn. Tarabuso Jet satt långt ner i kön och vann klungspurten om andrapriset.

Lopp 4: Clear Eyes i andra par utvändigt, men gled fram utvändigt om ledaren dryga varvet från mål. Hade ett klart grepp in på upploppet och gick undan till enkel seger med 3,5 längder över upploppet tillsammans med Hanna Olofsson. Alisiha Kick galopperade efter 200 i körning om ledningen. Gjorde en stark upphämtning till andraplatsen.

Lopp 5: Ovicii styrdes på i utgången av första sväng och kom ner i andra ytter 800 kvar. Till ny attack mitt i sista sväng och avgjorde säkert med en halv längd tillsammans med Antero Heinonen. Spräckte nu sin segernolla och tog karriärens första seger i 15:e starten. Pedro Bob i rygg ledaren. Fick fritt 150 kvar och spurtade bra utan att komma farligt nära.

Lopp 6: Vännfors Stjärna snabb ut och var tidigt uppe som tvåa från tillägg. Klev ut efter 600 meter och kunde överta ledningen 1450 kvar. Hade sedan full kontroll där framme tillsammans med sin tränare Mats Gällerstedt. Hemmahästen Järnsaxa jobbade sig fram som tvåa 1400 kvar. Skuggade vinnaren i rygg, men kunde inte utmana på allvar om segern.

Lopp 7: Tommaso America och Jenny Engfors hamnade utvändigt om ledaren efter 500 meter för att sedan trycka sig till ledningen varvet från mål. Blev rejält utmanad runt sista sväng, men hade bästa orken över upploppet och vann med klara fem längder till slut. Makin It Easy en bit ner i fältet. Gick ett hastigt speedryck på sista bortre långsidan och var framme utvändigt ledaren 500 kvar. Orkade inte hålla samma fart över målrakan, men var klar tvåa i mål.

Lopp 8: Storfavoriten Månremus galopperade efter 200 meter, men hittade benen snabbt. Avancerade sedan fram utvändigt ledaren dryga varvet från mål. Avgjorde med en säker längd till slut tillsammans med Gunnar Melander. Stjärnfaxa i ledningen, men släppte efter ett drygt varv. Ner på open stretch på upploppet och avslutade helt okej som tvåa.

Lopp 9: Dagens sista lopp till Finland genom T.P Fromadream och Timo Niemelä. Kröp ner i rygg på ledaren efter en bit och fick sedan tredje invändigt efter 600 meter. Kom loss perfekt mitt i sista sväng och hade klart bästa farten till slut. Gobo’s Mystery i femte ytter. Fullföljde okej som tvåa.