Första upplagan till Latino

En jublande glad Per-Arne Lindström satte proffsen på plats när han tog hem den första upplagan av det nyinstiftade loppet Kalla Midsommarkransen. Detta bakom Latino (bilden) som onekligen verkar ha Skellefteåtravet som sin stora favoritbana.

Kransen för varmblod gick till Hagmyren sedan Mathias Andersson bakom Doctir Doxey Zenz tagit ett tidigt initiativ.

Latino kördes till ledningen i utgången av första sväng i Kalla Midsommarkransen. När han sedan fick bestämma på 1.33,4 första rundan så gav han inte tilläggshästarna någon chans till slut.

Danneroamatören Per-Arne Lindström satte in ett rejält ryck mitt i sista sväng när det blev struligt bakom med flera hästar som galopperade. Över upploppet gick Latino undan till en klar seger med fem längder på 1.30,5/3140 meter.

– Det var länge sedan jag vann ett så stort lopp. Det kan vara svårt att hålla rätt tempo när det är tre varv, men nu fick vi köra i lämplig fart första varvet och sedan ökades farten efterhand, säger Per-Arne, som varit med hela vägen och även är uppfödare till Latino.

– Mamman Orkania har lämnat många fina hästar, men tyvärr är Latino hennes sista avkomma. Kanske får man skaffa sig ett föl efter Latino istället, säger Per-Arne.

I Midsommarkransen för varmblod vann alltså Doctor Doxey Zenz efter tidig ledning.

– Han var väldigt avslappnad när han fick springa i ledningen. Min häst blev lite fundersam när det kom en konkurrent på insidan och utmanade på open stretch, men jag hade mycket krafter kvar och Doctor Doxey Zenz höll säkert undan för Mellby Ess.

Noterat i övrigt från midsommartravet:

Umåkerkusken Janne Norberg tog en tidig dubbelseger genom egenägde Bork Faxa och Krutov Sund. Den sistnämnde tränas av Anna Näslund, som har mäktiga 44,4 i segerprocent hittills i år.

Rikard N Skoglund från Bergsäker hade många heta chanser på förhand och tog också en kuskdubbel. Detta genom treåringen Soul Tan samt Perfect Attraction som spurtade hem försöket till Diamantstoet efter en resa i fjärde par utvändigt.

Sprinterpokalen för kallblod delades som bekant upp i två lopp då det var så många anmälda. Vinnare blev nu Vertigo Knekten/Ove A Lindqvist och det norska ekipaget Grötte Odin/Stian Pettersen.

Petri Salmelas Hesiod tog hem Cementcuoen för fyraåringar efter ledning från start till mål tillsammans med Petteri Joki.

Montéstjärnan Sofia Adolfsson kom för att rida Mellby Charmören i Midsommarmontén och hon infriade det tunga favoritskapet.

Caroline Forsner fick chansen bakom Hanna Olofssons Lowe R.Ö.K i ett lärlings- och amatörlopp – och den chansen tog hon. Spets & slut var segerreceptet.

Brage Hansen förivrade sig inte bakom storfavoriten Millie Millionaire i Stonas Midsommarkrans. Även fast Millie Millionaire hamnade utvändigt ledaren med värsta konkurrenten i rygg så blev det en ohotad triumf till slut.