En trio vinnare i Lycksele

Det blev tre Skelleftesegrar när Lyckseletravet inledde sitt sommarmeeting på fredagskvällen.

Segerhästarna från Skellefteåtravet var i tur och ordning Tigerfeet Dynamite, Marciano (bilden) och Forspärla.

Tigerfeet Dynamite tog säsongens första seger när han spurtvann tillsammans med Joakim Lindh, som samtidigt tog årets första kuskseger.

– Vi fick en bra start och kom direkt till ledningen, men sedan valde jag att släppa då Pandora Diamant klev ut på första långsidan eftersom Tigerfeet Dynamite fått en del tuffa lopp tidigare i år. Sedan löste det sig bra, vi kom ut i andraspår på sista långsidan och sedan var det bara styra på i sista sväng. Han bet i bra över upploppet, sade Joakim Lindh i segerintervjun.

Tigerfeet Dynamite vann på 1.16,5/2140 meter och segermarginalen blev 1,5 längder. Sexåringen tränas av Anders Lundqvist och det här var hästens nionde seger i karriären.

Marciano kom smidigt till ledningen samtidigt som ett par av de värsta konkurrenterna galopperade i inledningen. Sedan var det spel mot ett mål och Marciano vann okörd med 2,5 längder på 1.15,3/2140 meter.

– Han hade huvan kvar till slut och det blev jätteenkelt. Sådana här gånger är det inga problem att vara kusk. Det var bara i första sväng som det var lite kritiskt, då han blev lite rullig och började småbromsa i ledningen, sade John Östman i segerintervjun.

Det här var andra segern för Marciano sedan kan kom i Gabriella Laestanders träning i vintras.

Kallblodsstoet Forspärla tog sin andra seger för året när hon vann på 1.28,1a/2160 meter trots en galopp på första långsidan när Janne Norberg attackerade för ledningen. Sedan Forspärla ställt sig tog Norberg ny sats och körde till täten.

– Forspärla har en fantastiskt form för dagen, jag tror aldrig hon har varit bättre än vad hon är nu. Normalt är hon bättre om hon får ett rygglopp, men nu var det så få hästar i fältet och då ville jag inte krångla till det utan körde tidigt mot ledningen. Att det det blev galopp på första långsidan var inte hästens fel, det var jag som krokade ihop med en konkurrent, sade Janne Norberg i segerintervjun.

Tränare till Forspärla är Jan Gustavsson som förutom förstapriset på 10 000 kronor vann ett hederspris som bestod av en fri levande-föl-avgift.

– Vi får se hur jag gör med den. Tanken är i alla fall att både Forspärla och Forsvira ska tävla vidare ett tag till, sade Jan Gustavsson i segerintervjun.