Andraplatser med mersmak

Hemmalaget blev utan seger vid midsommartravet. Bästa resultatet blev istället två andraplatser och båda kom i Sprinterpokalen för kallblod som delades upp i två lopp.

Juliblixten (bilden) och Risåelden gjorde båda två mycket mersmakande insatser och sprang in 25 000 kronor vardera.

Juliblixten hade inte startat sedan den 21 april och hade på förhand diffus form. Nu gjorde han ett topplopp med tanke på att han blev hängande i tredjespår i drygt 600 meter innan han kom ner utvändigt ledande Vertigo Knekten.

Storfavoriten Vertigo Knekten vann till slut enkelt med fem längder på 1.26,3a/1640 meter, men Juliblixten höll farten starkt som tvåa på 1.27,0.

– Han gjorde det riktigt bra. Jag var länge tveksam om jag skulle starta honom, då han fick feber och sedan blev förkyld inför en tilltänkt start i maj. Därför var jag väldigt osäker på formen, men han skötte sig väldigt bra, säger tränaren Camilla Wiklund-Lövbom.

Risåelden hade samma tid som vinnaren Grötte Odin i sitt lopp, då båda landade på 1.27,7. Från bakspår hamnade Risåelden en bit ner i kön och 800 kvar valde Christian Månsson att gå invändigt. Ett vägval som blev lyckat då Risåelden kom fram bra på innerspår och till slut kunde utnyttja open sketch på upploppet.

– Kul att hästen återigen visade att han hittat tillbaka efter en lång svacka. Vi vinner om loppet är några meter längre, säger Månsson.