Åkte till Bodö och vann

Gabriella Laestanders snabbloppare Premier Kronos vann lopp i norska Bodö på lördagskvällen.

Med Dag-Sveinung Dalen i sulkyn spurtade Premier Kronos till knapp seger från tillägg efter ett slutvarv på 1.12,2. Segertiden skrevs till 1.15,7/2120 meter och förstapriset i loppet var 18 000 norska kronor.

Premier Kronos fick en resa i fjärde ytter och gick sedan med i anfall i tredjespår på sista långsidan. Det såg länge ut att bli långt fram till ledarhästen Bonjovi B.R som fick bestämma i täten under inledningsvarvet. Men Dag-Sveinung Dalen gjorde ett smart vägval i sista sväng där han rundade ett par konkurrenter på insidan och via lite slalomkörning kunde Premier Kronos gå i närstrid med Bonjovi B.R på upploppet.

Den duellen vann Premer Kronos och segermarginalen blev en hals. Premier Kronos var favoritspelad i loppet och gav 2,29 i vinnarodds.