Uppvisning av Troll Lukas

Jens Eriksson, Per Gustafsson och Mikael Lindqvist såg till att det blev blev tre hemmasegrar vid torsdagens lunchtävlingar på Skellefteåtravet. Mikael Lindqvist (bilden) hade uppvisning med sin treåring Troll Lukas som var förkrossande överlägsen i ett kallblodslopp.

Troll Lukas kom från en tredjeplats i sin debut på Umåker och Mikael Lindqvist hade varit optimistisk i förhandssnacket inför torsdagens start där han körde offensivt och inte sparade på krutet.

– Det är en spännande häst med bra attityd. Tyvärr är han lite väl hetsig när han kommer ut på banan så det är mycket jobb med honom, säger Lindqvist.

Bläs Laban tog sin andra raka seger med Per Gustafsson i vagnen efter att hittat till ledningen efter 600 mter trots att man började med 40 meters tillägg.

– Jag trodde inte at Per skulle köra till ledningen, men nu blev det så och Bläs Laban svarade bra i den positionen, säger tränaren Kjell Lundmark.

Zorro Swing var tillbaka på tävlingsbanan efter sina halsbesvär och vann i sin comeback efter att målettan Mellby Dealer flyttats ner efter en incident på upploppet.

– Zorro Swing fick en tuff inledning på loppet. Min tanke var annars att köra snällt och därför valde jag att gå ner i tredje invändigt. Hästen fick sedan ett fint lopp och avslutade bra, men får han nu vara frisk så kommer han att vara mycket bättre till nästa start, säger tränaren och kusken Jens Eriksson.