Segermaskin visade upp sig

Flera kallblodsprofiler visade upp sig på Skellefteåtravet på fredagskvällen. Jan-Olov Perssons fyraåring Månlykke A.M (bilden) tog sin nionde seger i tionde starten trots en stor galopp efter start. Björn Karlssons stjärna Tangen Haap var tillbaka som en vinnare efter några bakslag och Umåkerhästen Bork Faxa tog sin fjärde årsseger i ett långlopp.

Favoritspelarna fick hjärtat i halsgropen när megafavoriten Månlykke A.M slog på en galopp modell stlörre i det inledande V5-loppet. Men trots en markförlust på närmare 50 meter så valde Jan-Olov Persson ett offensivt upplägg. Nästan direkt han kom ikapp fältet vred han ut till anfall och via en snabb repa ute i fjärdespår blåste han förbi hela fältet och körde sig till ledningen dryga varvet från mål.

Trots det tuffa upplägget var Månlykke A.M överlägsen till slut. Över upploppet gick han undan med sju längder före Möjlighet/John östman, som vann klungspurten om andrapriset.

Tangen Haap vann sitt lopp på 1.24,0/2200 meter och lyckades alltså hämta in sina tre tillägg. Efter en resa utvändigt i kön följde han med i avancemanget i tredjespår under slutvarvet och via ett rappt upplopp vann han med betryggande 1,5 längder före Storsjarmören/Ove A Lindqvist.

– Tangen Haap hade ingen straffspark, men han kände sig ändå morsk i det här gänget. Jag har matchat honom väldigt tufft tidigare i år och nu passade det bra med en sådan här uppgift, sade Björn Karlsson i segerintervjun.

Fyraåringsstoet Bork Faxa tog sin sjätte seger i åttonde starten, då hon vann ett långlopp tillsammans med Janne Norberg. Guli Orkan hade ingen chans att försvara sig när Bork Faxa blåste förbi på sista bortre långsidan och segermarginalen skrevs till 3,5 längder.