Risåelden slog till

Risåelden och Christian Månsson tog hem Rolf Sundllngs Minne med 50 000 kronor i förstapris vid fredagskvällens V64-omgång i Boden.

– Det har varit mycket strul och skit med hästarna de senaste två åren, men en sådan här kväll är det fantastisk kul med trav, sade Månsson i segerintervjun.

Risåelden låg inledningsvis trea på innerspår i ett lopp där stallkamraten Ros Svarten tog hand om ledningen. Men 900 meter från mål tog Christian Månsson tillfället i akt och lyfte ut Risåelden ett spår, vilket gav ett perfekt slagläge i andra par utvändigt.

Drygt 400 meter från fick Risåelden anfallsorder i tredjespår och redan när man svängde in på upploppet hade Risåelden avgjort loppet. Segertiden blev 1.26,1/1640 meter efter en avslutning på 1.23,2 sista 500.

– Det känns som att hästarna är på väg uppåt i form och nu visade Risåelden att kapaciteten finns där. Han slog ändå av på takten till slut, då han helst ska ha sällskap hela vägen in i mål, sade Månsson.

Per Gustafssons träningshäst Il Vero Alfredo tog sin tredje raka seger och är alltjämt obesegrad i år. Trots spår åtta bakom startvingen flög han till ledningen in första sväng. En position som han sedan svarade hela vägen.

– Han är fantastisk på att accelerera, sade Per Gustafsson i segerintervjun.

Il Vero Alfredo rekordsänkte till 1.14,3a/1640 meter och vann med betryggande två längder. Detta sedan Per öppnat första varvet på snabba 1.13,3.

– Snart får vi börja snegla på V75. Jag hoppas det här blir en lördagshäst, säger Per.

Nu har Per bara två segrar kvar till tusen. Det här var nämligen hans 998:e kuskseger genom karriären. Per hade för övrigt en jättefin fredagskväll då det även blev två andraplatser bakom kallbloden Blixten E.S och Vindbläsen och totalt 70 000 kronor inkört på tre styrningar.